Je kind leren fietsen met deze tips
/
/
Je kind leren fietsen met deze tips

Je kind leren fietsen met deze tips

Wil je als ouder zijnde je kind leren fietsen? Maar weet je niet goed hoe en hoe je dit het beste kan aanpakken? Ik zal je er wat meer over vertellen.

Voorbereiden op het leren fietsen

Zodra je kleintje kan lopen geef je hem of haar een loopfietsje. Je zult merken dat ze er vanzelf mee gaan experimenteren als ze zover zijn. Doe dit wel in huis of in je achtertuin.

Kies de juiste fiets

Kies altijd een fiets die op de lengte van je kind past. Het is belangrijk dat de handen het stuur goed vast hebben en de voeten de grond raken. Je kunt ervoor kiezen om een fiets met zijwieltjes te nemen.

Je kind leren fietsen in vier stappen

Je kind leren fietsen is makkelijker dan je denkt. In vier stappen kan jij je kind leren fietsen.

Je kind helpen op de fiets

Ga achter de zadel staan en klem het achterwiel met je benen. Nu kan je kind op de fiets gaan zitten. Als je kind op de fiets zit laat je eerst alles even goed voelen zoals de pedalen, terugtraprem en stuurbeweging.

Mee lopen terwijl jij je kind ondersteund

Als je zachtjes naar voren loopt, hou je kind dan vast bij de oksels of het zadel. Ondertussen vraag je of het mee wilt trappen. Zodra het kan sturen en trappen tegelijkertijd, vraag je of je kind zachtjes wilt remmen.

Voldoende controle

Als je merkt dat je kind alles onder controle heeft. Laat je de greep iets losser. Zorg ervoor dat je kind nu iets meer tempo maakt met fietsen. Zo zal het makkelijker in evenwicht blijven.

Je kind is klaar om te fietsen

Als dat gelukt is, ren je naast de fiets mee. Zodra je kind dit kan zullen ze heel snel leren.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.