Leren fietsen zonder zijwieltjes
/
/
Leren fietsen zonder zijwieltjes

Leren fietsen zonder zijwieltjes

Voor ieder kind zal het leren fietsen zonder zijwieltjes anders ervaart worden. Er staat geen bepaalde leeftijd waarop een kind leert om zonder zijwieltjes te fietsen. Dit zal van de motorische ontwikkeling van je kind afhangen. Er is wel een gemiddelde leeftijd waarop een kind al zelfstandig kan fietsen. Een kind van vijf jaar zal namelijk al zelfstandig kunnen fietsen.

Hoe leer ik mijn kind fietsen zonder zijwieltjes

Je kind leren fietsen zonder zijwieltjes in vier stappen. Het is belangrijk om deze stappen te volgen, zo zal je kind snel en gemakkelijk leren om zonder zijwieltjes te kunnen fietsen.

Je kind moet er klaar voor zijn

Voordat je kind leert fietsen zonder zijwieltjes is het van belang dat je kind er klaar voor moet zijn om dit te leren. Praat hier met je kind over of die zelfstandig wilt leren fietsen zonder een extra ondersteuning zoals zijwieltjes. Je zult merken of je kind dan enthousiast is of toch nog liever even wilt wachten om zonder zijwieltjes te gaan fietsen.

De zijwieltjes langzaam afstellen

Je kunt je kind ongemerkt met steeds minder ondersteuning laten fietsen. Dit kun je doen door de zijwieltjes steeds hoger af te stellen zodat ze van de grond af komen. Op den duur zal je kind zelfstandig gaan fietsen.

Je kind geeft aan er klaar voor te zijn

Als je kind zich eraan toe geeft om te leren fietsen zonder zijwieltjes, is dit natuurlijk ideaal. Je kunt dan de zijwieltjes er gelijk af halen en meteen beginnen om je kind te leren fietsen zonder zijwieltjes. Je kunt je kind de veiligheid geven door de bagagedrager vast te houden als je kind leert fietsen zonder zijwieltjes.

Vertrouwen

Je kind heeft in het begin nog veel op jou vertrouwen met de ondersteuning die je biedt. Met vallen en opstaan zal je kind het heel snel doorhebben en kan het zelfstandig fietsen.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.